Raymond Chandler: Španělská krev. Detektivní případ rafinovaného využití vraždy pro politické účely
Sobotní drama
Přejít k hlavnímu obsahu | Přejít k hlavnímu menu
Radiožurnál
Zápisník zahraničních zpravodajů
Pražení kakaových bobů trvá déle než u kávy. Zásadní je udržet jejich originální aroma | Foto: Patrik Salát, Český rozhlas
Výroba čokolády je trochu alchymie. Originální příchuť jí kromě výrobního postupu dodává i původ kakaových bobů. Jednotlivé čokolády se tak od sebe můžou lišit podle toho, kde vyrostl kakaovník, ze kterého se kakaové boby získávají. Třeba jednu z nejlepších čokolád, kterou jste pravděpodobně nikdy neochutnali, najdete ve Vietnamu. Její příběh přitom začíná už v 19. století.
Patrik Salát
Raymond Chandler: Španělská krev. Detektivní případ rafinovaného využití vraždy pro politické účely
Sobotní drama
Zrůda s tváří dědečka. Vražda barmanky odstartovala závod s časem pro olomouckou kriminálku
Kriminálka
Arthur Conan Doyle: Rudý kruh. Jak Sherlock Holmes odhalil pravou tvář podnájemníka
Setkání s literaturou
Orlické vraždy. Jak to tenkrát doopravdy bylo? Vzpomínky muže, který byl u toho
Kriminálka
Koleda z nebes. Radoslav Brzobohatý v dobrodružství dvou bratrů, kteří se tajně vydají za svým dědou do hor
Hra na neděli
Sir Andrew Caldecott: Vánoční shledání. Příběh o podivném hostovi i podivném Santa Clausovi
Povídka na sobotu
Radiožurnál
Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.
Raymond Chandler: Španělská krev. Detektivní případ rafinovaného využití vraždy pro politické účely
Sobotní drama
Zrůda s tváří dědečka. Vražda barmanky odstartovala závod s časem pro olomouckou kriminálku
Kriminálka
Arthur Conan Doyle: Rudý kruh. Jak Sherlock Holmes odhalil pravou tvář podnájemníka
Setkání s literaturou
Orlické vraždy. Jak to tenkrát doopravdy bylo? Vzpomínky muže, který byl u toho
Kriminálka
Koleda z nebes. Radoslav Brzobohatý v dobrodružství dvou bratrů, kteří se tajně vydají za svým dědou do hor
Hra na neděli
Sir Andrew Caldecott: Vánoční shledání. Příběh o podivném hostovi i podivném Santa Clausovi
Povídka na sobotu
Jak se vyrábí čokoláda? Kakaové boby uvolňují látky, které vám nedají spát, popisuje čokoládovnice
Host Radiožurnálu
Všechno, co chcete vědět o čokoládě aneb Jak ji vychutnat všemi pěti smysly! Nekoušeme, ale cucáme
Radioporadna
Tipy na domácí výrobu dubajské čokolády a další nápady
Dámská jízda
Na čokoládě se nemá co pokazit. Bílý povlak neznamená špatnou čokoládu, jen nevhodné skladování
Dobré dopoledne
Od tropického kakaovníků až k východočeské čokoládě
Radioporadna
Koku vystřídala v Kolumbii čokoláda
Zápisník zahraničních zpravodajů
Kakaové boby jsou superpotravina, ty dobré látky se dají přenést i do čokolády, říká její výrobkyně
Host Lenky Vahalové
Od kakaového bobu až po tabulku. Michaela Dohnálková dohlíží na celý proces vzniku čokolády
Středočeské příběhy
Jak si vychutnat čokoládu? Dodržujte čokoládové desatero
Pochoutkový rok