Středočeské příběhy
Od kakaového bobu až po tabulku. Michaela Dohnálková v malé řemeslné výrobně dohlíží na celý proces vzniku čokolády
Středočeské příběhy
Střední Čechy
Čokoládu má ráda od dětství. Kamkoli cestuje, kupuje ji a zkouší nové chutě. Když před lety v Irsku ochutnala první čokoládu vyrobenou metodou bean to bar (kdy má výrobce vše pod kontrolou, od nákupu bobů až po výsledný produkt), otevřelo jí to oči, jak říká. Zjistila, že čokoláda nemusí být jenom sladká nebo hořká, ale může být bohatá spoustou chuťových tónů, podobně jako víno nebo káva.
Jolana Nováková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Když se potkají dva Francouzi ve vietnamském pralese, vznikne nejlepší čokoláda v jihovýchodní Asii
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Rodinná čokoládovna Pralinka vznikla z lásky k manželovi
Středočeské příběhy
-
Jak si vychutnat čokoládu? Dodržujte čokoládové desatero
Pochoutkový rok
-
Kakaové boby jsou superpotravina, ty dobré látky se dají přenést i do čokolády, říká její výrobkyně
Host Lenky Vahalové
-
Tipy na domácí výrobu dubajské čokolády a další nápady
Dámská jízda
-
Všechno, co chcete vědět o čokoládě aneb Jak ji vychutnat všemi pěti smysly! Nekoušeme, ale cucáme
Radioporadna
-
Jak se vyrábí čokoláda? Kakaové boby uvolňují látky, které vám nedají spát, popisuje čokoládovnice
Host Radiožurnálu
-
Nejvíc čokoládou je ta bílá. Obsahuje totiž nejvíc kakaového másla, prozrazuje čokoládník Kovařík
Hovory