Seriál Radiožurnálu
Navaří obědy, strávníků ale přijde míň, a tak porce zbydou. Školní a závodní jídelny a některé restaurace pak řeší, co s nevydanými porcemi dál. Nezisková organizace Zachraň jídlo v Praze už testuje, jak nevyužité jídlo dostat třeba k rodinám v azylových domech. Od července by navíc mělo být darování nesnědených obědů snazší. Ministerstvo zemědělství dokončuje vyhlášku, podle které by se darované jídlo nemuselo vydávat jen teplé, ale bylo by ho možné zchladit nebo zmrazit.
Jana Karasová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Co skrývá váš mrazák? Vedení seznamu pomůže zmenšit zbytečný potravinový odpad
Seriál Radiožurnálu
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Jak zbytečně nevyhazovat jídlo aneb Jak vypadá cirkulární ekonomika, poradí Barbora Kladivová
Zaostřeno
-
Bezlepkové jídlo některé školní jídelny zajistit nedokážou. Pak ho musí dodávat rodiče
Zprávy z jižních Čech
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Jakými pravidly se darování obědů řídí? Odpovídá Tereza Modlová, PR manažerka spolku Zachraň jídlo
Jak to vidí...
-
Odborníci z VŠCHT pracují na speciální směsi do 3D tiskáren, ze kterých by se tiskly třeba…
Věda Plus
-
Organizátorka potravinové sbírky: Pomáháme dětem a rodinám v krizi
Host Radiožurnálu
-
Chudoba stoupla na 14 procent. Musíme pomoct těm, co by se mohli dostat mimo systém, míní sociolog
Téma dne