Seriál Radiožurnálu
Radiožurnál
Pro to, aby se jinak nezávadné potraviny dostaly mezi vyřazené zboží, mnohdy stačí jen promáčknutý obal nebo etiketa v jiném jazyce. Naštěstí jsou výrobci, kteří potraviny nevyhodí, ale pošlou do potravinové banky. V Německu tento proces funguje daleko lépe než u nás. Proto v dnešním díle zajedeme s řidičem Serhijem do skladu drážďanské potravinové banky. Odvezeme tunu potravin, která následně poputuje třeba do neziskových organizací. Co všechno v drážďanském skladu najdeme?
Jana Karasová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Seriál Radiožurnálu
-
Miroslav Toman, prezident Potravinářské komory ČR
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Odborníci z VŠCHT pracují na speciální směsi do 3D tiskáren, ze kterých by se tiskly třeba…
Věda Plus
-
Záludnosti instantních jídel. Není to problém toho, co jíme, ale toho co nejíme, říká Hana Střítecká
Radioporadna
-
Potravin je dost, ale kam s nimi, ptají se potravinové banky
Ranní Radiožurnál
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Mražení. Jsou potraviny, které do mrazničky nepatří?
Jezte, ať vám to sluší
-
Nová poradna pro celiaky se otevře v Českých Budějovicích. Pomůže s dodržováním bezlepkové diety
Zprávy z jižních Čech
-
Jak neplýtvat v kuchyni potravinami
Co vás zajímá