Radioporadna
Jak ve zdraví přežít zabijačku? Spousta jídla, pivo i tvrdý alkohol. Zabrat dostanou játra a žlučník
Radioporadna
Hradec Králové
Tradice zabijaček sahá až do hlubin pravěku, první úředně ověřené listiny o jejich konání pochází z 10. století. Řeznické řemeslo vzniklo ve starověkém Řecku a Římě, kdy každý řezník musel být členem cechu, už tehdy se dohlíželo na kvalitu a nezávadnost masa. U nás cech řeznický, se kterým si spousta z nás zabijačky spojuje, vznikl až v roce 1359.
Blanka Malá
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Víte, odkud pochází označení bikiny?
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Zabijačka jako česká tradice a společenská událost. Maso máme rádi, sníme ho 85 kg na osobu za rok
Radioporadna
-
Jak udělat nejlepší řízky, radí profesionální řezníci
Pochoutkový rok
-
Dejte si burčák z Choltic i Bítovan. I v našem kraji se vínu daří
Radioporadna
-
Rukola se hodí do salátů i na ozdobu jídel. Konzumujte ji s vitamínem C, doporučují Babské rady
Babské rady
-
331. schůzka: Jako pochodně zažžená
Toulky českou minulostí
-
Hořčice: Jaké druhy známe?
Na vidličce Romana Vaňka
-
VIDEO: Zeleninu, kterou milovali i králové, rozhodně...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Při domácí zabijačce najde každý kousek masa využití
Přímo z místa
-
Mandlové suchary (Zwieback) podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou