Radioporadna

Jak ve zdraví přežít zabijačku? Spousta jídla, pivo i tvrdý alkohol. Zabrat dostanou játra a žlučník

Radioporadna

Jak ve zdraví přežít zabijačku? Spousta jídla, pivo i tvrdý alkohol. Zabrat dostanou játra a žlučník
Řezník Josef se pustil do vykuchání střev a vnitřností

Hradec Králové

Tradice zabijaček sahá až do hlubin pravěku, první úředně ověřené listiny o jejich konání pochází z 10. století. Řeznické řemeslo vzniklo ve starověkém Řecku a Římě, kdy každý řezník musel být členem cechu, už tehdy se dohlíželo na kvalitu a nezávadnost masa. U nás cech řeznický, se kterým si spousta z nás zabijačky spojuje, vznikl až v roce 1359. 
Blanka Malá

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu