Silvie Šitavancová, veganská cukrářka | Foto: Irena Šarounová, Český rozhlas

V poslední době přibývá lidí, kteří se rozhodli, že ze své stravy vyloučí živočišné složky. Často je také k vegetariánství, veganství nebo bezlepkové stravě přivede zdraví. A Vánoce jsou tou pravou zkouškou, jak se s přípravou takového jídla poprat. Je vůbec možné upéct cukroví, které je bezlepkové, čistě rostlinné a bez bílého rafinovaného cukru? Našli jsme místo, kde letos pečou dokonce jedenáct druhů.
Irena Šarounová

Nejposlouchanější

Vysočina

Více ze stanice
Příběhy z Vysočiny

Příběhy z Vysočiny

Každý týden vám přinášíme kolekci pěti zajímavých reportáží z našeho kraje. V centru naší pozornosti jsou příběhy lidí, neotřelá místa, historie, úspěchy apod.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu