Názory a argumenty

Poslechněte si všechny úterní komentáře s Radko Kubičkem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny úterní komentáře s Radko Kubičkem
Radko Kubičko, komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Vládní krize nemají vést k posilování prezidentského vlivu. Pro rakouského volebního vítěze asi zůstanou dveře od vlády zavřené. Ficovo Slovensko jde cestou Orbánova Maďarska. Daní obyčejné lidi.
Radko Kubičko

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Izraelská armáda zahájila pozemní vojenskou operaci na jihu Libanonu proti Hizballáhu. Vládní krize nemají vést k posilování prezidentského vlivu. Aneb předsedové českých vládních stran jednali s prezidentem republiky. Pro rakouského volebního vítěze asi zůstanou dveře od vlády zavřené. Slovenská vláda zvyšuje daně a úterní glose když to tam znáš, to jsou titulky našeho komentářového pořadu. Od mikrofonu vás zdraví Radko Kubičko.

  • Názory a argumenty.

  • Izraelská armáda na jihu Libanonu svádí intenzivní boje s ozbrojenci Hizballáhu poté, co v úterý v noci zahájila očekávanou pozemní operaci proti tomuto šíitskému militantnímu hnutí přímo na území svého severního souseda. V noci oznámila, že na základě rozhodnutí bezpečnostního kabinetu zahájila omezené lokalizované a zacílené pozemní útoky založené na přesných zpravodajských informacích o působištích a infrastruktuře Hizballáhu poblíž hranic, to vše za podpory letectva a dělostřelectva. Cíle pozemních akcí se nacházejí ve vesnicích poblíž hranic a představují bezpečnostní hrozbu pro obce na severu Izraele, uvedla armáda. No a ve studiu vítám kolegu komentátora ČRo Jana Fingerlanda. Dobrý den. Dobrý den. Jakým způsobem tedy operace probíhá a jaký je její hlavní cíl?

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu