Hovory
Cukrář vyrábí šperky stejně jako zlatník. Nám ale zůstává jen ta fotka na sítích, říká mistr cukrář Skála
Hovory
Plus
„Je nás málo. Většinou ani nehledám mezi čerstvě vyučenými cukráři, kteří nejsou motivovaní k práci. Raději sahám po nevyučeném nadšenci, který do práce chodí rád a rád se učí novým věcem. Tím ale nechci říct, že jsou cukrářské školy snad špatné – je jich ale hodně a nemají pro své žáky dostatek pořádné praxe,“ říká v pořadu Hovory mistr cukrář Lukáš Skála.
Naděžda Hávová
Přepis epizody
-
Větrník, koňaková špička, indiánek anebo spíš laskonka. Po čem tak asi sáhnete, když už jste v cukrárně a hledáte klasiku anebo nějaké importované novinky? A kolik jste za takovou laskonku ochotni v cukrárně nechat? Říká se Dolce Vita. Ať už máte život sladký nebo ne, následující minuty sladké budou. Ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.
-
A mým hostem je dnes cukrář Lukáš Skála. Vítejte u nás. Dobrý den. Dobrý den. Lukáši. My ne. Den, abyste něco sladkého neochutnal.
-
Nemine. Ani když nejsem v práci, tak stejně, i když nepracuji, tak si musím dát aspoň nějakou sušenku nebo něco. Doma musíme mít něco sladkého.