Ve vlastní šťávě
Teorie v gastrooborech by se mohla aktualizovat. Nadšenci mezi studenty mi dávají energii, říká učitelka Herinková
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Vzhledem k množství vznikajících bister, restaurací, kaváren a cukráren se zdá, že gastronomie jen tak na úbytě nezajde. Co se ale – pro někoho překvapivě – tolik nemění, je motivace studentů gastronomických škol a učilišť při výběru a obsah výuky oborových předmětů. Spolu s Kristýnou Herinkovou, učitelkou na žatecké střední škole, jsme probrali, co a jak se snaží změnit.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ani zelená káva není nesmrtelná, říká baristka a lektorka přípravy kávy Tereza Balá
Ve vlastní šťávě
-
Cukr jde při vaření nahradit, ale nedělám to rád, přiznává učitel technologie přípravy pokrmů
Host Dopoledního expresu
-
Velikonoční svátky se blíží a pečení mazanců, beránků a dalších pochutin v těchto dnech vrcholí
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Praha se stává rájem vitariánů
Prahou křížem krážem
-
Cukrář vyrábí šperky stejně jako zlatník. Nám ale zůstává jen ta fotka na sítích, říká mistr Skála
Hovory
-
Hana Hosnedlová: Zavěšená vstupenka
Rozhlasový sloupek
-
Škola v Bydhošti ukazuje Polsku: jde to i bez sladkostí
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Studenti jihlavské průmyslové školy mají nově k dispozici kuchyňku s lednicí a mikrovlnnou troubou
Zprávy z Vysočiny
-
Lehká cola spíš přitíží. Umělá sladidla mohou zvyšovat riziko cukrovky, varuje diabetolog
Zdravíčko
-
Cukroví se peče i ve školách, deset druhů chystají v Horažďovicích
Zprávy pro Plzeňský kraj