Brambory, vaření, kuchyně, restaurace | Foto: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Skoro všechna tradiční jídla všech zemí na světě mají jednu společnou ingredienci, a to brambory. První hlízy této lilkovité rostliny dovezli do Evropy v 16. století Španělé z jihoamerických objevitelských cest. Pěstovali je běžně Inkové, ale v Evropě nikomu moc nechutnaly. Byly různě zabarevné, malé, někdy prý i dost hořké. V některých zemích, třeba v Itálii se pěstovaly jako krmivo pro prasata.

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Glosa Pavla Maurera

Glosa Pavla Maurera

Nejezte blbě! Víkendové kulinářské glosy známého gastronauta. (Vysílání v době pandemie covid-19 pozastaveno.)

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu