Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Vaječný svítek s polním salátem a bejlím
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Liberec
Polníček pravděpodobně sbírali už staří Římané. Ve střední Evropě se odedávna pěstoval jako kulturní rostlina. Nejstarší nálezy o jeho výskytu pocházejí z předhůří Alp. Nejdříve rostl jako plevel na obilních polích, odtud asi taky název polníček. Z polníčku, tedy z polního salátu, si připravíme podle našich babiček z Pojizeří vaječný svítek.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bramborová vomajda s fazolema podle receptu z Pojizeří
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Trhanec na škaredou středu
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Ubrus vždycky sloužil k utírání mastných rukou. Proč se to dnes nesluší, prozradil Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Mangabejci: Opičí „lumpíci“ s nezaměnitelným stylem
Pojďte s námi do zoo
-
Carnivore dieta. Jaké potraviny jsou zakázané? Hubne se při ní?
Jezte, ať vám to sluší
-
Ruku před pusu! Kašlete do ohybu lokte. Kdo kašle na lidi, je bezohledný, vzkazuje lékařka
Vesele a zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Varné typy brambor: áčka do salátů nebo na loupačku, béčka jako příloha a céčka do těst a kaší
Zahrádkářské tipy
-
Statečná, inspirující, nezapomenutelná. Vzpomínáme na Annu Julii Slováčkovou
Blízká setkání
-
Chutnají jako žvýkačky, prokazatelně ale škodí zdraví. Jak nebezpečné jsou e-cigarety?
Dva na Dvojce
-
Proč má pes komondor tak divnou srst? A jak se o ni pečuje?
Zvídavec Evy Sinkovičové