Liberec

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Polníček je listová zelenina, která může přezimovat na záhonu | Foto: Ivan Dvořák

Polníček pravděpodobně sbírali už staří Římané. Ve střední Evropě se odedávna pěstoval jako kulturní rostlina. Nejstarší nálezy o jeho výskytu pocházejí z předhůří Alp. Nejdříve rostl jako plevel na obilních polích, odtud asi taky název polníček. Z polníčku, tedy z polního salátu, si připravíme podle našich babiček z Pojizeří vaječný svítek.

Nejposlouchanější

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu