Dopolední host

Je třeba ochutnávat piva ostatních, abychom stále poznali, jestli je naše dobré, připomíná sládek univerzitního minipivovaru

Dopolední host

Je třeba ochutnávat piva ostatních, abychom stále poznali, jestli je naše dobré, připomíná sládek univerzitního minipivovaru
Libor Smutek, sládek univerzitního minipivovaru Čtyrák v Českých Budějovicích

České Budějovice

Pro vlastní výrobu piva se v posledních letech nadchlo mnoho Čechů. Každé pivo uvařené v domácích podmínkách je zaručený originál. „Když se dodrží postupy a hlavně hygiena, hygiena a zase hygiena, tak pivo musí dopadnout dobře,“ říká Libor Smutek, sládek českobudějovického minipivovaru Čtyrák. Minipivovar funguje pod Zemědělskou fakultou Jihočeské univerzity, jeho úkolem není jen zásobovat okolí akademickým pivem, ale zejména sloužit výzkumu a výuce.
Hana Šoberová

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu