Jihomoravští vinaři finišují s výrobou burčáku | Foto: Vlasta Gajdošíková, Český rozhlas

Ve sklepích jihomoravských vinařů už bublá první letošní burčák. A právě dnešek je první den, kdy se podle zákona tento částečně zkvašený mošt z tuzemských hroznů smí prodávat. Málokterý rok jsou ale hrozny touto dobou zralé. Letos ano a tak je vinaři z Valtic mohli sbírat už začátkem tohoto týdne. Od bobulí k burčáku jsou to jen tři až čtyři dny.
Vlasta Gajdošíková

Nejposlouchanější

Zprávy z jižní Moravy

Zprávy z jižní Moravy

Vše, co byste měli vědět o dění v Jihomoravském kraji. Aktuální a ověřené informace vám přinášíme každou hodinu po celý týden.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu