Vlna
Dává smysl dělat jen pár věcí, ale pořádně. Kuchařka Tereza Komárková míří do japonské michelinky
Vlna
Radio Wave
„Mám ráda práci. Jak přemýšlení, tak práci rukama,“ říká o různorodosti svých zkušeností Tereza, která v lednu 2025 vyráží pracovat na otevření nové restaurace v Kjótu. Její touha rozvíjet se a láska i úcta ke kuchařskému řemeslu ji poměrně rychle dostaly od přípravy sendvičů do vysoké gastronomie.
Tereza Havlínková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jídlo našich předků by nám nechutnalo, soudí historička
Hovory
-
Můj cíl je zlepšit stav planety. Osmnáctiletá česká vědkyně vyvíjí nový typ rybářských sítí
Vlna
-
Gastro se vrátilo ke své podstatě – a tou je dobré jídlo, říká šéfkuchař Radek David
Ve vlastní šťávě
-
Před Ježíškem tu byli pohané a zase se vrací. Proč roste počet moderních pohanů?
Balanc
-
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich: Host má právo dostat to nejlepší
Blízká setkání
-
Petr Sís: Tři zlaté klíče
Tip mujRozhlas
-
Soutěžení v různých váhových kategoriích? „Tělo zareagovalo tak, že prostě nechce,“ vzpomíná Krpálek
Olympijský rok
-
Sehnat praxi pro budoucí kuchaře je těžké. Jindřichohradecké učiliště proto buduje školní restauraci
Zprávy z jižních Čech
-
Pokusy můžete dělat i v kuchyni při vaření zelí, říká s úsměvem chemik Tomáš Opravil
Apetýt
-
Japonský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni, jedním z těch základních je Kiritsuke
Příběhy z Vysočiny