Irena Korbelářová, historička | Foto: Kateřina Cibulka, Český rozhlas Plus

Jaká je v Česku kulinární kultura? „Všude na světě je to stejné. Závisí na tom, jestli lidé rádi jedí, mají na to čas a prostředky, ale také na tradicích,“ říká v pořadu Hovory Českého rozhlasu Plus specialistka na dějiny raného novověku a na jídlo našich předků Irena Korbelářová ze Slezské univerzity v Opavě. A vysvětluje, jak se proměňovaly stravovací návyky či jak chutnala minulost.  
Naděžda Hávová

Nejposlouchanější

Hovory

Hovory

Rozhovor s osobností, která má zajímavý osobní i profesní život a názory. Hosty pořadu jsou respektované, ne nutně mediálně známé tváře všech oblastí společnosti. 

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu