Vaříme s Habadějem

Dušená treska se zeleninou. Zdravé a lehké jídlo, které navíc potěší i vaše oči svojí barevností

Vaříme s Habadějem

Dušená treska se zeleninou. Zdravé a lehké jídlo, které navíc potěší i vaše oči svojí barevností
Rybí filé zapečené se špenátem. Netradiční kombinace, která vás ale chuťově i barevně nadchne (ilustrační foto)

Hradec Králové

Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu