Pochoutkový rok
Jak udělat nejlepší řízky, radí profesionální řezníci
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Řízek znali už ve starověkém Řecku, prý ho obalovali v plátcích zlata. V průběhu staletí docestoval až do Itálie; tam ho ochutnal maršál Radecký a doporučil ho císařské kuchyni Františka Josefa I. Řízek se u nás nejčastěji připravuje tak, že naklepaný plátek masa osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a osmažíme na oleji. Je to ale nejlepší volba? A pro jaké maso na řízek se rozhodnout?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Nouze naučila Řeky farmařit
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Pizza pochází z Řecka
Pochoutkový rok
-
„Italské maminky jsou nejlepší skoro ve všem, ale v pizze ne,“ říká italský pizzař z Nuslí
Ve vlastní šťávě
-
Hráškové risotto
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Chata generála Milana Rastislava Štefánika v Nízkých Tatrách nabízí nocleh dokonce i psům
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Jak ve zdraví přežít zabijačku? Spousta jídla, pivo i tvrdý alkohol. Zabrat dostanou játra a žlučník
Radioporadna
-
Kdo hledá svobodu, musí jít buď do osamělých hor, nebo na moře, radí mořeplavec Petr Ondráček
Hovory
-
Sjednocení Itálie. Husarský kousek tisícovky špatně vyzbrojených partyzánů
Příběhy z kalendáře
-
Óda na Řím. Spisovatel a diplomat Marcel Sauer o poeticko-obrazovém průvodci hlavním městem Itálie
Apetýt