Pochoutkový rok
Kompot: Jak podle jíst etikety ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je úplné jazykové cvičení
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Už jste někdy přemýšleli, když si v restauraci dáte kompot, jak ho jíst správně podle etikety? Takový jablečný nebo hruškový určitě bez problémů zvládneme. Ale co když nám přinesou třeba třešňový, višňový, švestkový, tedy ovoce s peckou? Kam s ní? Radí Ladislav Špaček.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pofoukat si horké sousto je absolutně vyloučeno, zdvihá prst Ladislav Špaček. Jak správně na to?
Pochoutkový rok
-
Sníst při čekání na jídlo v restauraci pečivo připravené na stole? Velký český nešvar
Návod na etiketu
-
Až 14 000 Kč za rok. Tolik by průměrně ušetřila rodina, pokud by neplýtvala jídlem, tvrdí odbornice
Finančák
-
Méně obědů i hostů, málo večeří. To je současný obrázek velké části restaurací v podhůří Krkonoš
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Co je to hlad a jaká jídla ho způsobují?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
U večeře se správnou výslovností
Čeština na vlnách
-
Spořádá 24 vajec za dvě minuty. Takového jedlíka jen tak nenakrmíte
Máme hosty
-
Služební cesty. Jak a proč řešit jídlo v jejím průběhu?
Jezte, ať vám to sluší
-
Hřebíček: Kde se pěstuje?
Na vidličce Romana Vaňka