Mláďata čápů černých na ornitology při kroužkování bručí | Foto: Ondřej Novák, Český rozhlas

Mláďata čápů černých na ornitology při kroužkování bručí | Foto: Ondřej Novák, Český rozhlas

Majestátní tajnůstkář, tak by se dal popsat čáp černý, vzácný příbuzný mnohem rozšířenějšího čápa bílého. V Česku žije jen několik stovek párů tohoto velkého ptáka s převážně černým peřím a červeným zobákem. Pozorovat ho je velice těžké, protože kvůli plaché povaze hnízdí převážně v lese daleko od lidí.
Ondřej Novák

Nejposlouchanější

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu