Jihomoravský rok
Historie tance Pod šable i rozhovor s medvědem. Jihomoravský rok přiblíží fašank a jeho tradice
Jihomoravský rok

Brno
K masopustu patří fašank a k fašanku spousta tradic. V dalším vydání cyklu Jihomoravský rok jsme se věnovali typickým fašankovým maskám, šavlovému tanci a také jídlu, které nás má připravit na následující půst. Jaké jsou tradiční masopustní pokrmy? Daří se tradicím návrat i do městských částí? A jaký zájem o tradiční receptury mají žáci na jedné z gastronomických středních škol v Brně? Poslechněte si celý díl!
Zdeněk Truhlář
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Fašank ve Strání začíná. V rodinách je při přípravách rušno, u Popelků se čtyřmi dětmi obzvláště
Dobré odpoledne s Českým rozhlasem Zlín
-
Čím se liší provázení na zámku, ve skleníku nebo v jeskyni? Připomínáme Mezinárodní den průvodců
Jihomoravský rok
-
Sedm pokrmů, které jsou spojeny s židovským šabatem, a další zajímavé pochutiny
Kuchařské čarování
-
Boží milosti
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Smaženého kapra a vánoční cukroví začali lidé na venkově připravovat až v období první republiky
Dopolední host
-
Mušle na několik způsobů: Jak na to, poradí šéfkuchař Ondřej Koráb
Náš host
-
Přibývá lidí, kteří jsou hrdí na to, že nosí kroj, říká Honza Žůrek z Hanáckého folklorního spolku
Hanácké rok
-
Kořenářská klasika. Proč se vyplatí mít kmín v kuchyni vždy při ruce?
Pochoutkový rok
-
S vůní tradice: Příběh kapra. O jeho zpracování ve studené kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem
S vůní tradice: Příběhy potravin