Hobby magazín speciál
Pomazánka ze syrových topinamburů je zdravá a chutná
Hobby magazín speciál
Plzeň
Klíčky, zelenými výhonky nebo sušenými květy doplňuje autorka květinových kuchařek Jana Vlková svá zimní jídla. Patří mezi ně také pomazánka z tepelně neupravených topinamburů s česnekem.
Soňa Vaicenbacherová
Přepis epizody
-
Je čas vypěstovat si doma něco zeleného, říká autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Co konkrétně už pěstujete?
-
Pěst jsem, tak trochu se mi přijde pod ruku. A proč je to vhodné až teprve v únoru? Protože v únoru na Hromnice o hodinu více, nebo jak je ta pranostika, že už máme víc světla, takže ty rostliny prostě líp rostou a můžeme vypěstovat ty výhonky, které potřebujeme, aby byly zelené.
-
Vidíte, v tom je rozdíl mezi námi dvěma. A já říkám už v únoru, protože vnímám tu zimu. A vy říkáte až v únoru. Jak se nemůžete dočkat?