Zprávy z jižních Čech
Lesní hotel Peršlák otevírá svou kuchyň učňům. Jednou týdně mají na starost kompletní přípravu oběda
Zprávy z jižních Čech
České Budějovice
Nejen uvařit, ale také sestavit celé menu, včetně rozpočítání potřebných surovin. To by měli zvládat mladí učni oboru kuchař – číšník. Jenže sehnat restauraci, která učňům umožní kompletní odbornou praxi, není jen tak. Lesní hotel Peršlák na Jindřichohradecku jim příležitost dává, jednou týdně tu mají na starosti přípravu celého oběda.
Eva Musterová Marvanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Sehnat praxi pro budoucí kuchaře je těžké. Jindřichohradecké učiliště proto buduje školní restauraci
Zprávy z jižních Čech
-
Téměř polovina Čechů si pěstuje ovoce a zeleninu na svých zahradách. Často si vzájemně pomáhají
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Slováci vědí, ostatní jen tuší: nejsou halušky jako halušky
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Učitel odborného výcviku Dušan Metelka a jeho žák Adam Tišer v Klubu Rádia Junior
Klub Rádia Junior
-
Jedno z mála hodinářských učilišť v Evropě je v Jihlavě. Učni kombinují obor třeba se zlatnictvím
Seriál Radiožurnálu
-
Školní jídelna v Dubu nad Moravou se dočká modernizace a navýšení kapacity
Zprávy ČRo Olomouc
-
Jak učit děti na zdravé jídlo? Návod má lektorka i kuchařka
Reparát
-
Chili Ta Thuy o své kuchařské knize: Reflektuje mě. Je to takový podivný česko-vietnamský miš-maš
Blízká setkání
-
Češi si za jídlo stále nechtějí připlatit. Chtějí hodně...
Host Radiožurnálu