Zápisník zahraničních zpravodajů

Zapiekanka je osvědčený polský recept na horečku sobotní noci. Tradiční občerstvení ochutnejte třeba v kaziměřské tržnici

Zápisník zahraničních zpravodajů

Zapiekanka je osvědčený polský recept na horečku sobotní noci. Tradiční občerstvení ochutnejte třeba v kaziměřské tržnici
Základ je bagetka, dobrý sýr a žampiony, tady ještě oscypek a klobáska

Radiožurnál

Belgie dala pouliční gastronomii hranolky, Ghana jollof, Češi chlebíčky a Poláci přispěli zapiekankami – zapečenými obloženými bagetami. Někteří je milují, jiní je považují za odpad. Na takové zapiekance se totiž dá leccos ošidit. Pokud je ale vše, jak má, může tenhle pořádný krajíc dostat své bistro až na stránky turistických průvodců. To je příklad i takzvaného Okrąglaku neboli Kulaťáku, někdejších židovských jatek v krakovské čtvrti Kazimierz.
Kateřina Havlíková

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu