Zápisník zahraničních zpravodajů
Z keře až do hrnku putuje kávové zrnko docela komplikovaně. A ne vždy je zaručené, že to zvládne
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Pokud si právě vychutnáváte kávu, mohlo by vás zajímat, jak se kávové zrno dostane z keře až do vašeho hrnku. Je to dlouhý a složitý proces, který může být i napínavý. Kdykoliv se totiž může něco pokazit. Své zkušenosti s tím mají například pěstitelé z keňského farmářského družstva Kaliluni, které se nachází v nadmořské výšce 1700 metrů.
Kateřina Havlíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pražič Patrik Lamka: Kupujte menší množství kávy a choďte si pro ni častěji. Ať je co nejčerstvější
Radioporadna
-
Jihoafrická alternativa kávy dobývá svět. Jde o červený rooibos
Svět ve 20 minutách
-
Jsem zastáncem i espresso toniku. Je osvěžující a má krásně hořkosladkou chuť, konstatuje barista
Host Radiožurnálu
-
Do světa neslyšících vás zavede Tichá kavárna
Prahou křížem krážem
-
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Turecká káva nesmí projít varem. Podává se bez mléka a chutná úplně jinak než náš „český turek“
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Marie Jirásková a Kristián Kříž - majitelé kavárny
Host Dopoledne pod Ještědem
-
O škodlivosti kávy a třech nejvzácnějších knihách s Poledními sirénami
Polední sirény
-
Příběhy z Vysočiny
-
Jak vybrat automatický kávovar? Malé se rychle zanášejí. Hlučnost není zásadní
Radioporadna