Dřevěné formy dávají oštiepku tvar, pak sýr putuje do slaného nálevu a do udírny | Foto: Ladislav Novák, Český rozhlas

Jeho chuť už vylaďují skoro 5 let. Chtějí se přiblížit staletí staré receptuře. Jeho kvalita snese srovnání i s produkty z Itálie nebo Švýcarska. Řeč je o Klenoveckém syrci, výrobku, který téměř vymizel. Ve slovenském Rudohoří ale jeho věhlas postupně obnovují. Třeba na jedné z tamních salaší.
Ladislav Novák

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu