Rybáři loví třeba dvacet dní v kuse, když není měsíc. Jakmile svítí měsíc, nedá se lovit | Foto: Štěpán Macháček, Český rozhlas

Většina mořských ryb už dnes pochází ze sádek. Divoce chycených úlovků najdete na trhu a na talíři čím dál méně. Pro svou chuť je ale rybí divočina ceněná. V některých restauracích si dokonce můžete vybrat. Buď rybu ze sádky, nebo stejnou rybu chycenou v moři. Rozdíl v ceně bývá i několikanásobný.
Štěpán Macháček

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu