Zápisník zahraničních zpravodajů

Rohlík, to je svátek. Krajané ve Washingtonu to vědí, a tak si pečou čerstvé rohlíky sami doma

Zápisník zahraničních zpravodajů

Rohlík, to je svátek. Krajané ve Washingtonu to vědí, a tak si pečou čerstvé rohlíky sami doma
Krajanská pekařská dílna v kuchyni Radky Herdon v Arlingtonu

Radiožurnál

Typickým bílým pečivem v Severní Americe je bagel, tedy kynuté hutné kolečko s otvorem uprostřed. Na pletenou housku, nebo dokonce rohlík ve Spojených státech narazíte jen těžko. Proto se je Češi a Slováci ve Washingtonu učí péct sami doma. Zpravodaj v USA Pavel Novák byl při tom, když se krajané učili rohlíky péct. A sám si jich také pár uválel.
Pavel Novák

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu