Segedínská verze „halászlé“ | Foto: Gregor Martin Papucsek

Maďaři mají spoustu věcí, na které jsou hrdí. Ať už je to perkelt či čabajka, nebo třeba maďarská opereta. Na seznamu je už více než šedesát takových typických maďarských produktů, včetně psí rasy – maďarského ohaře. Mezi nejnověji přidanými hungariky je i víno zvané býčí krev a rybí polévka halászlé.

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu