Ve vlastní šťávě
Bylo by skvělé, kdyby lidi začali zase milovat nealko, říká zpracovatel březové mízy
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
S březnem se probouzí ve stromech míza a s ní i milovníci, kteří ji vyráží ke kmenům stáčet a připisují jí takřka zázračné schopnosti. Jedním z producentů, který stáčí i pro veřejnost, je Jan Klimeš, restaurátor papíru a starých knih, ale taky obdivovatel přírody a fermentovaných produktů. Proč mízu pít, jak se uchovává a čím vším se dá ochutit?
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Multifunkční muškátový oříšek: na klidné trávení, bolavé klouby i lepší spaní
Babské rady
-
Když není samotný cider dost zajímavý, jsme v půlce procesu octa, říkají výrobci Eva a Ivo Laurinovi
Ve vlastní šťávě
-
Na Vysočině je přebytek kůrovcového dřeva. Pily a další provozy ho ale nechtějí
Zprávy z Vysočiny
-
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Po tátově smrti převzala jeho řemeslo. 23letá Zuzana dokazuje, že práce v lese je pro holky
Podhoubí
-
V lese by mělo zůstat dřevo k zetlení. Další generace stromů pak bude mít dobré podmínky
Poznáváme Šumavu
-
Host: keramička a lektorka Marie Krajná o kráse hlíny,dřeva a ohně
Apetýt
-
Když musíte ořezat ořešák, nedělejte to v zimě ani brzy zjara
Hobby magazín
-
Ekologickou farmu vybudoval amatérský ornitolog v obci Stvolny na Manětínsku
Náš příběh
-
Stromy v hrázích rybníků jsou spolehlivější než beton, připomíná dendrolog Petr Kunce
Dopolední host