Raymond Chandler: Španělská krev. Detektivní případ rafinovaného využití vraždy pro politické účely
Sobotní drama
Přejít k hlavnímu obsahu | Přejít k hlavnímu menu
Radio Wave
Jan Klimeš | Foto: Juliana Fischerová, Český rozhlas
S březnem se probouzí ve stromech míza a s ní i milovníci, kteří ji vyráží ke kmenům stáčet a připisují jí takřka zázračné schopnosti. Jedním z producentů, který stáčí i pro veřejnost, je Jan Klimeš, restaurátor papíru a starých knih, ale taky obdivovatel přírody a fermentovaných produktů. Proč mízu pít, jak se uchovává a čím vším se dá ochutit?
Juliana Fischerová
Raymond Chandler: Španělská krev. Detektivní případ rafinovaného využití vraždy pro politické účely
Sobotní drama
Emil Vachek: Zlá minuta. Inspektor Klubíčko vyšetřuje o Vánocích vraždu mladé služky
Sobotní drama
Arthur Conan Doyle: Rudý kruh. Jak Sherlock Holmes odhalil pravou tvář podnájemníka
Setkání s literaturou
Zrůda s tváří dědečka. Vražda barmanky odstartovala závod s časem pro olomouckou kriminálku
Kriminálka
Orlické vraždy. Jak to tenkrát doopravdy bylo? Vzpomínky muže, který byl u toho
Kriminálka
Koleda z nebes. Radoslav Brzobohatý v dobrodružství dvou bratrů, kteří se tajně vydají za svým dědou do hor
Hra na neděli
Radio Wave
Trendy v současné gastronomii. Současné dění ve světě vaření, pečení a smažení.
Raymond Chandler: Španělská krev. Detektivní případ rafinovaného využití vraždy pro politické účely
Sobotní drama
Emil Vachek: Zlá minuta. Inspektor Klubíčko vyšetřuje o Vánocích vraždu mladé služky
Sobotní drama
Arthur Conan Doyle: Rudý kruh. Jak Sherlock Holmes odhalil pravou tvář podnájemníka
Setkání s literaturou
Zrůda s tváří dědečka. Vražda barmanky odstartovala závod s časem pro olomouckou kriminálku
Kriminálka
Orlické vraždy. Jak to tenkrát doopravdy bylo? Vzpomínky muže, který byl u toho
Kriminálka
Koleda z nebes. Radoslav Brzobohatý v dobrodružství dvou bratrů, kteří se tajně vydají za svým dědou do hor
Hra na neděli
Klíčem ke zvládnutí výroby croissantů je trpělivost, říká brněnská pekařka Zuzina Zuzáková
Ve vlastní šťávě
Na Vysočině je přebytek kůrovcového dřeva. Pily a další provozy ho ale nechtějí
Zprávy z Vysočiny
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
Po tátově smrti převzala jeho řemeslo. 23letá Zuzana dokazuje, že práce v lese je pro holky
Podhoubí
Trávník je velice hladový a žíznivý organismus. Stromům tak může komplikovat život
Hobby magazín
V lese by mělo zůstat dřevo k zetlení. Další generace stromů pak bude mít dobré podmínky
Poznáváme Šumavu
Kladky, lana, karabiny. Ošetření a ořez stromů vyžaduje podobné techniky jako na plachetnici
Příběhy z Vysočiny
Kouzlo trdelníku spočívá v jeho čerstvosti. Zkuste ho doma, stačí na něj pár surovin
Babské rady
Host: keramička a lektorka Marie Krajná o kráse hlíny,dřeva a ohně
Dobré dopoledne
Ekologickou farmu vybudoval amatérský ornitolog v obci Stvolny na Manětínsku
Náš příběh