Cidre je takový sekt z jablek | Cidrerie Kliment

Ochutnali jste někdy cider (sajdr), alkoholický nápoj z jablek? A víte, že existuje taky cidre (sídr)? Rozdíl není jen ve výslovnosti. Druhému jmenovanému, který dozrává v lahvi (cider jde do lahve už hotový), čímž vzniká jeho přirozené perlení a jehož výroba má původ ve Francii, se původně ve Všenorech, dnes v Dobřichovicích u Prahy věnuje Jáchym Kliment. Vystudovaný fotograf, který má rád obě své profese, nás provedl jabloňovým sadem i výrobnou.
Jolana Nováková

Nejposlouchanější

Střední Čechy

Více ze stanice
Středočeské příběhy

Středočeské příběhy

Zajímavé osobnosti, netradiční povolání, rekordy a úspěchy ze středních Čech a Prahy.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu