Radioporadna

Ať to ve vás krásně žije! Hummus a kimči aneb tajemství zdravých potravin. Nebojte se a vyzkoušejte

Radioporadna

Ať to ve vás krásně žije! Hummus a kimči aneb tajemství zdravých potravin. Nebojte se a vyzkoušejte
Červený hummus

Hradec Králové

Vezmeme vás do kuchyně, ale bude to kuchyně neobyčejná a zdravá. Naším hostem je Kamila Lhotáková, spolumajitelka firem I love Hummus a Beavia. Řeč bude o hummusu, potažmo o cizrně, což je luštěnina a jeho hlavní surovina. A určitě nezapomeneme ani na proslavené kimči.
Jana Kudyvejsová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Ano. A čekají nás tipy do kuchyně. Jak už jsem slibovala, je proto ideální čas krátce po 11. hodině, tak si určitě rádi o jídle popovídáme. Vy si rádi poslechnete. Naším dnešním hostem je Kamila Lhotáková, spolumajitelka firmy. A jela v humus a firmy by Slavia. Dobré dopoledne.

  • Krásné dopoledne přeji. A právě o humusu si dnes budeme povídat, potažmo také o cizrně, což je luštěnina, která je hlavní surovinou humusu. A to je taková, když bych to měla popsat, myslím si, že ale většina našich posluchačů to zná. Pasta z cizrny, můžeme říct možná pomazánka. Zní to docela zdravě. Tak pojďme rovnou začít. Jaké bychom mohli jmenovat benefity? A proč? Třeba za vás by bylo dobré zařadit občas humus do jídelníčku?

  • Určitě. Já bych u cizrny zdůraznila, že to velký zdroj vlákniny a vlákninu potřebujeme, abychom by živili naše naši malou zoologickou zahradu ve střevech, protože právě imunita se tvoří ve střevech a dnešní populace lidí má obecně málo vlákniny. A s tím obsahem vlákniny i souvisí to, že vlastně dokáže velice dobře zasytit a to samozřejmě chceme, aby nás je to zasytilo a je to skvělý zdroj bílkovin pro vegetariány a vlastně se využívá i právě kvůli zasycení na redukční dietu. A je to také bezlepková potravina, takže má spoustu spoustu benefitů.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu