Radioporadna
Pozor na sůl ukrytou v potravinách. Tady úplně neplatí, že je nad zlato, spíše méně = někdy více
Radioporadna

Hradec Králové
Teď si to spolu pěkně osolíme. My Češi totiž rádi solíme, je ale skutečně sůl nad zlato? Nebo bychom měli využívat a nahrazovat sůl i jiný kořením? Jaké jsou zdravotní plusy i minusy? Vše rozebereme s Ing. Hanou Stříteckou z Ústavu Preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a také ředitelkou spolku Fér potravina.
Pavla Kindernayová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Třetí místo v Evropě v konzumaci soli má své důsledky, vysokým krevním tlakem u nás trpí i děti
Kupředu do minulosti
-
Bílé zlato už byznysmeny neláká. V Baskickém solném údolí je jeho těžba hlavně atrakcí pro turisty
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Pohádky pod drobnohledem vědy: Je sůl opravdu nad zlato?
Seriál týdne pod Ještědem
-
O radosti z jídla i ze života: Sůl v potravinách. Kdo by si její konzumaci měl hlídat?
Jezte, ať vám to sluší
-
Je sůl opravdu nad zlato? Kolik bychom jí měli denně sníst a dá se bez ní žít?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Jak přelstít chutě?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Archeopark ve Všestarech nabídl návštěvníkům zapomenout na peníze a vyzkoušet si výměnný obchod
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Proč je sůl tak důležitá při pečení sladkých pochoutek
Pochoutkový rok
-
Síla baterky elektrokola je nejdůležitější. Můžete tak ujet i 170 km v kopcích, doporučuje odborník
Radioporadna
-
Ve Slaném mají expozici, kde je přes 2 000 slánek. Včetně té...
Česko – země neznámá