Radioporadna
Pár dobrých rad před tím, než se pustíte do zavařování. A recepty na lehké letní dezerty s ovocem
Radioporadna
Hradec Králové
Poznat, jestli je marmeláda už dost tuhá, je snadné. Stačí, když jí trochu kápnete na talířek a zkusíte s ním zahýbat. Měla by zůstat v celku a mít gelovitou konzistenci. Pokud je moc tekutá, přidejte želírovací cukr nebo lžičku kyseliny citronové.
Blanka Malá
Přepis epizody
-
A osm minut po 11. hodině otvíráme další radiu poradnu ČRo Hradec Králové. Také dopoledního habaděj. Dnes tedy úterní. A pakliže jste pozorně poslouchali už od samého rána nebo respektive dopoledne, tak víte, že dnes to bude voňavá rady. O poradna, která tzv. bude lechtat ty naše chuťové buňky a smysly, protože jsme do ní pozvali hosta, paní Miroslavu Teichmannovou, které je pravidelným hostem. A vždy, když přijde, tak se všichni těšíme, včetně Newsroom a všech kolegů, protože nám nosí dobroty, úžasné dobroty. A stejně tak tomu bylo i dnes. Mám tady báječní letní dezert. Jestli nás posloucháte přes internet, tak se honem rychle podívejte, protože na kamerách to bude vidět. Je to takový možná pudink. Dozvíme se určitě. Víc na tom a rybíz. Je to krásně barevné. A mám tady také višně, což je další letní pozdrav. Dobré dopoledne. Paní Miroslava. Nebude.
-
Poledne. Dnes jsme tedy řekli, že si budeme povídat o zavařování a tak trošku dáme rady a vychytávky těm, kteří ještě nezačali zavařovat. No a pak se dostaneme k těm letním dezertům. Ale na kraji, na okraji, tedy na samý začátek, bychom si mohli připomenout, co je to tedy za tu dobrotu, co tady stojí a co mohou naši posluchači vidět také na kamerách.
-
No tak jet rychle. Aha. Je to vlastně starý prastarý anglicky recept má být velice zajímal o historii. Toto už je samozřejmě jeho novodobá podoba s mascarpone, se šlehačkou, s pudinkem pro ženy ovocem.