Radioporadna
Náhradní sladidla jsou potravinářské přísady, které slouží zejména k zintenzivnění chuti výrobků
Radioporadna
Hradec Králové
V radioporadně si budeme povídat na téma: umělá sladidla. Řeč bude samozřejmě také o cukru, možná přijde řeč i na sůl. Vše rozebereme s Ing. Hanou Stříteckou z Ústavu Preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a také ředitelkou spolku Fér potravina.
Jana Kudyvejsová
Přepis epizody
-
A my si dneska budeme povídat ve vysílání ČRo Hradec Králové o cukru, možná se dostaneme i k soli. To všechno s Ing. Hanou Stříteckou. Z úst.
-
Stavu preventivního lékařství Lékařské fakulty univerzity Hradec Králové a taky ředitelkou spolku Fér potravina. Dobré dopoledne. Dobré dopoledne.
-
Tak pojďme nejdříve na ten cukr, protože už jsem o tom mluvila v úvodu, že čas od času se někde objeví nějaká statistika, která nás varuje. Zvedá takový ten prst, že my Češi, možná nejen my Češi, konzumujeme nadměrné množství jak cukru, tak i soli.