Radioporadna

Náhradní sladidla jsou potravinářské přísady, které slouží zejména k zintenzivnění chuti výrobků

Radioporadna

Náhradní sladidla jsou potravinářské přísady, které slouží zejména k zintenzivnění chuti výrobků
Cukr

Hradec Králové

V radioporadně si budeme povídat na téma: umělá sladidla. Řeč bude samozřejmě také o cukru, možná přijde řeč i na sůl. Vše rozebereme s Ing. Hanou Stříteckou z Ústavu Preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a také ředitelkou spolku Fér potravina.
Jana Kudyvejsová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • A my si dneska budeme povídat ve vysílání ČRo Hradec Králové o cukru, možná se dostaneme i k soli. To všechno s Ing. Hanou Stříteckou. Z úst.

  • Stavu preventivního lékařství Lékařské fakulty univerzity Hradec Králové a taky ředitelkou spolku Fér potravina. Dobré dopoledne. Dobré dopoledne.

  • Tak pojďme nejdříve na ten cukr, protože už jsem o tom mluvila v úvodu, že čas od času se někde objeví nějaká statistika, která nás varuje. Zvedá takový ten prst, že my Češi, možná nejen my Češi, konzumujeme nadměrné množství jak cukru, tak i soli.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu