Podhoubí
Současný potravinový systém? Strádá naše zdraví, pole i půda. V chutích jsme konzervativní
Podhoubí
Radio Wave
50 % celosvětových kalorií pokryjí tři plodiny – pšenice, kukuřice a rýže. Tyto plodiny prošly šlechtitelskými a genetickými úpravami zejména v poválečném období, jsou bohaté na sacharidy a jejich úkolem bylo jednou provždy skoncovat s hladomory. To se do jisté míry povedlo a americký šlechtitel a otec Zelené revoluce Norman Borlaug dostal za odolné a výnosné odrůdy Nobelovu cenu míru. Jaká je odvrácená strana průmyslově vyráběných kalorií?
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Klimarádi: Někdy je třeba překročit zákon, aktivismus posunul debatu o hnědém uhlí
Podhoubí
-
Boj o úrodu. Planeta se mění
Vinohradská 12
-
Brunch česky? Víkendové debužírování. Jde o to nespěchat, usmívá se autor gastromapy Lukáš Hejlík
Host Lucie Výborné
-
Přátelství je někdy víc než láska. Chceme po partnerech příliš a zanedbáváme přátele?
Balanc
-
Vyživovali jsme jen rostliny. Půdní organismy tak hladoví a půda degraduje, říká biolog
Leonardo Plus
-
Haklův Let čarodějnice líčí život čtyřicátníka, který se v životě motá jak výkal na splavu
Buchty
-
Betty MacDonaldová: Vejce a já
Četba na pokračování
-
1. díl: Léčil nás On
Stoupenci
-
Jak se žije Češce na chorvatské vesnici uslyšíte v magazínu Mezi námi
Mezi námi
-
Tereza Kostková šla na pouť Toskánskem. „Chybí mi setkání se mnou. Potřebovala jsem být v tichu“
Blízká setkání