Pochoutkový rok
Vánoční hubník je voňavým dědictvím z Pojizeří a Podkrkonoší, na jeho přípravu se sbírají speciální houby
Pochoutkový rok
Na štědrovečerním stole v pojizerských a podkrkonošských chalupách nemohl chybět hubník, houbovec, hubovec či hubanec a to ještě určitě nejsou všechny názvy pro sváteční pokrm, kterým je zapečená kaše s houbami.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bramborové placičky plněné houbami od Heleny Shejbalové
Pochoutkový rok
-
Houbové a houbařské Kuchařské čarování
Kuchařské čarování
-
Petr Lukáš, sběratel vzácných hub
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Kolik zvěře běhá po lese? Zjišťovali myslivci při sčítání, které každoročně nařizuje zákon
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Les je plný hub i brzy na jaře. Do polévky se hodí penízovka smrková
Příběhy z Vysočiny
-
Nejen žampionům a hlívám se daří v substrátu. Zkuste korálovec nebo shitake!
Radioporadna
-
Štěnice láká teplo lidské postele, chtějí krev. Prozradí je černé tečky na prostěradle, líčí biolog
Dopolední host
-
Sklízíte poškozené brambory, mrkev nebo řepu? Povíme, se kterými škůdci se dělíte o úrodu
Zahrádkářské tipy