Pochoutkový rok
Nedostatek uheráku vedl k výrobě českého salámu Poličan. Oblíbená pochoutka bývala „podpultovkou“
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Společnost Pejskar & spol., spol. s r.o. v Polici nad Metují se věnuje výrobě tradičních českých masných výrobků už od roku 1887. Právě tady se ve druhé polovině 70. let minulého století „narodila“ i chlouba Broumovska, Poličan, fermentovaný salám s „českou chutí“. Znárodněný podnik tehdy patřil pod Východočeský průmysl masný.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
První českou továrnu na zboží uzenářské založili už v roce 1900 v Polici nad Metují
Pochoutkový rok
-
Mora: K plynovému sporáku vedla dlouhá cesta. Na počátku byly obyčejné hřebíky
Příběhy slavných značek
-
Ve Smržovce vyrábějí unikátní sportovní kabriolety. Říkají...
Česko – země neznámá
-
Petr Kellner – nejúspěšnější podnikatel české polistopadové éry
Slavní Severočeši
-
Dobrý uzenář se pozná podle špekáčku a gothaje
Neviditelní
-
Dobrota pro masožrouty: Vepřové na kmíně
Seriál týdne pod Ještědem
-
Ryby musí v lednu zalehnout. Mráz jim svědčí. Otázkou je, zda bude dostatečný
Hobby magazín
-
Štědrovečerního kapra si letos mnoho rodin odpustí, na vině je zřejmě cena
Zprávy z Vysočiny
-
Nápis Bartelmus dodnes připomíná někdejší významnou plzeňskou firmu
Domy s duší