Pochoutkový rok
Na kvas do chleba musí pekaři myslet nejméně den předem
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Možná si také vzpomenete na scénu z knihy o Robinsonu Crusoe, v níž si trosečník zkoušel péct chleba. Ten mu ale stále nechutnal a Robinson nemohl přijít na to, co chlebu chybí. Až jednou přidal do nového těsta malý zbytek starého, a ejhle, konečně mu chléb chutnal. Literární hrdina tak náhodou přišel na podstatu chlebového kvasu. Kvalita chleba i v dnešní době stále záleží na dobrém kvasu. Tam, kde pekaři pečou postaru, se musí o svůj kvas dobře starat a také ho dobře znát.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Hospodyně na Valašsku připravovaly a pekly chleba 24 hodin. Vyplatí se to i dnes
Pochoutkový rok
-
Nejlepší chléb? Kvaskový žitno-pšeničný
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Pečení kvasového chleba doma je láska a radost. K ruce si ale vezměte i foťák, radí pekařka
Dva na Dvojce
-
Chlebové dalamánky. Hodí se téměř ke všemu
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
-
Vymyslel chleba s jablečným pyré a stal se vítězem Mlsu Pardubického kraje
Radioporadna
-
Chleba jako suvenýr? Kdo ochutnal uzbeckou lipjošku, vůbec se...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Málo žita, více pšenice. Takový je dnešní chléb
Poradna
-
Pavel Maurer: Chcete kvalitu? Vybírejte chléb takhle!
Glosa Pavla Maurera
-
Plýtvání jídlem je dnes běžné, proto vás naučíme, jak použít starý chleba
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové