Příprava galette du roi, kulatého „králova“ koláče z máslového listového těsta | Fotobanka Profimedia

V lednu se ve Francii tradičně jí Koláč králů – la galette des rois. To je pochoutka z listového těsta naplněná mandlovým krémem. Pekaři do koláče vkládají malou porcelánovou figurku. A kdo ji ve své porci najde, je král! Dostane korunu ze zlatého papíru a je celý šťastný. Je pravda, že se děti obyčejně poperou, protože každé dítě touží po zlaté koruně, a je na rodičích, aby diplomaticky předešli konfliktu.
Klára Notaro

Nejposlouchanější

Názory a argumenty

Názory a argumenty

Každý den pohled pod povrch událostí doma i ve světě. Komentáře, analýzy. Informace, rozhovory a debaty.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu