Magazín Experiment
Chutná sladce a stojí majlant. Těžká voda se chemicky neliší od běžné vody. Čím je výjimečná?
Magazín Experiment

Radiožurnál
Před rokem na Veletrh vědy zavítal jako běžný návštěvník, letos dorazil s vlastním projektem. Miloš Večeřa pracuje v Jaderné elektrárně Dukovany jako chemik v laboratoři. Ve svém veletržním stánku předvedl návštěvníkům takzvanou těžkou vodu.
Martin Pařízek, Ondřej Vaňura
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Magazín Experiment: K čemu slouží páternoster na brambory? A kdy se svezeme vodíkovým vlakem?
Magazín Experiment
-
O znečištění vody léky jsme donedávna nevěděli. A zatím nevíme co s tím, přiznává hydrogeolog Hrkal
Studio Leonardo
-
„Pápá” ropě z Ruska
Vinohradská 12
-
Meteor o černé díře, ukládání energie a zdivočelých muflonech
Meteor
-
O drahých kamenech a jejich úpravách, gekonech na stropě, živých taxících roztočů a hadích pružinách
Planetárium
-
Unikátnost elektronového mikroskopu? Prozkoumat vzorek a vrátit ho zpátky do přírody, říká vědec
Apetýt
-
Vševědoucí cookies? Google ví o nás i to, co neříkáme ani svým blízkým, říká datový novinář Cibulka
Online Plus
-
Mikroskop jako laboratoř. Brněnští vědci vylepšili elektronový mikroskop, umožní to sledovat reakce
Věda Plus
-
Absence přímých důkazů znemožní vyšetření havárie na řece Bečvě, říká vědec Hruška
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Otto Wichterle podle Jiřího Michálka
Úžasné životy