Pečení, perník, perníčky, Vánoce, cukroví | Unsplash

Alena Anežka Gajdušková léta sbírá staré kuchařky a ráda se noří do obydlí a kuchyní našich babiček a prababiček. Ve své nejnovější knize Staročeský perník přibližuje dnešním kuchařkám staré recepty kulturního dějepisce a národopisce Čeňka Zíbrta. „Na perníčky je nejideálnější žitná mouka, která jim dodává nejen tmavou barvu, ale zároveň i vlahost. Díky tomu dlouho vydrží měkké a poživatelné,“ nastiňuje základní recept. Kolik druhů perníku vůbec existuje?

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Host Radiožurnálu

Host Radiožurnálu

Pravidelné dopolední a večerní rozhovory s hosty, které nikde jinde neuslyšíte. Každý všední a sobotní večer přivítají moderátoři zajímavé hosty napříč profesemi i obory. Své dotazy pokládejte přes formulář.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu