Host Radiožurnálu

Jak se vyrábí kvalitní čokoláda? Kakaové boby uvolňují látky, které vám nedají spát, říká čokoládovnice

Host Radiožurnálu

Jak se vyrábí kvalitní čokoláda? Kakaové boby uvolňují látky, které vám nedají spát, říká čokoládovnice
Lada Bartošová v minimuzeu čokolády v Kutné Hoře

Radiožurnál

„Málokdo ví, že už tím, jak kakaové boby upražíme, můžeme utvářet výslednou chuť čokolády,“ popisuje Lada Bartošová, která v Kutné Hoře navazuje na tradici prvorepublikové čokoládovny Lidka. Čím byla tamní výroba výjimečná? Které látky mohou za pocity euforie, které čokoláda navozuje? A jaké mýty kolem čokolády přetrvávají? „Nejčastější mýtus je, že se čokoláda vaří. Čokoláda se nevaří, to byste zničili všechno dobré, co tam je,“ vysvětluje historička a výrobkyně čokolády.
Vladimír Kroc

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu