Host Radiožurnálu

I z obyčejné smaženice můžeme udělat honosné jídlo, upozorňuje mykolog

Host Radiožurnálu

I z obyčejné smaženice můžeme udělat honosné jídlo, upozorňuje mykolog
Jako amatérský mykolog Oldřich Jindřich ocení hlavně houby, které dlouho neviděl. Radost mu udělá i košík plný hříbků

Radiožurnál

S oteplováním se v Česku objevují ve větším množství houby, které rostly především na jih od hranic. „Rostou u nás lanýže,“ potvrzuje amatérský mykolog Oldřich Jindřich. Dobře také ví, že spíše než kapesní atlas hub si lidé do lesa berou mobil s aplikací. „Ty nejjedovatější a nejznámější houby by to mělo celkem spolehlivě určit. Ale někdy se stává, že houby jsou atypické a přes fotografii je nelze určit,“ říká mykolog, který houby také fotí a připravuje z nich různé pokrmy.
Jan Pokorný

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu