Host Radiožurnálu
I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina
Host Radiožurnálu

Radiožurnál
Máte jasno v tom, co jsou to éčka nebo betaglukany? Hana Střítecká je ředitelkou spolku FÉR potravina a zná naše jídlo z pohledu chemie. Abychom ale jedli zdravě, tak hned nemusíme být odborníci. „Člověk nemusí být chemik na to, aby pochopil, že potřebuju-li růst svaly, tak potřebuju bílkovinu,“ vysvětluje. Neměli bychom se na talíř dívat také z pohledu chemické továrny, kterou je naše tělo? Jak může pomoci znalost chemie ve zdravé výživě?
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Fyziolog Miloslav Hronek vyvrací časté mýty o potravinách: kávy s mlékem se bát nemusíte, naopak!
Radioporadna
-
Bílkoviny. V čem jsou důležité a co když jich máme nedostatek?
Jezte, ať vám to sluší
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
S redukční dietou nezačínejte, když jste nemocní, radí expert na podvýživu. Jaká dieta funguje?
Host Radiožurnálu
-
Film Sucho není souboj ideologií. Problém krajiny je společný nás všech, říká režisér Bohdan Sláma
Host Lucie Výborné
-
Tělu dodejte plnohodnotnou stravu - bílkoviny, sacharidy i tuky
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Poradna zdravé výživy: Tělo má vždycky pravdu – vždy nám řekne, když mu něco chybí
Host Dopoledního expresu
-
Ke zdraví se musíte projíst, radí dietoložka
Radioporadna
-
Výživový specialista Miloslav Šindelář v Klubu Rádia Junior
Klub Rádia Junior