Host Lucie Výborné
Zbourat maso, naříznout a vyloudit sliny. Všechno muselo být dokonalé, popisují řezničtí olympionici
Host Lucie Výborné

Radiožurnál
Řemeslu se učila na Novém Zélandu, pro Francii ale jako by byla předurčená. Řeznice Monika Remeš pod vedením Františka Kšány soutěžila v Paříži na World Butchers Challenge. „Za dvě a půl hodiny jsme měli za úkol maso zbourat, nachystat a připravit z toho pult pro zákazníka, aby to bylo co nejbarevnější. Když se na to zákazník podívá, aby se mu sbíhaly sliny,“ přibližuje Monika Remeš průběh řeznické soutěže. Čím se česká kultura přípravy masa odlišuje od zahraničí?
Lucie Výborná
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pro Francouze je znovuotevření Notre-Dame možná důležitější než pád vlády, popisuje zpravodaj
Host Lucie Výborné
-
Když u vaření nemáte pokoru, vzniká kostka ve skluzu, kančí na daňčím a další totální nesmysly
Host do domu
-
Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného
Pochoutky na talíři
-
Náš host
-
Reportáže zahraničních zpravodajů dnes budou především útočit na vaše chuťové buňky
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Francii ovládlo ragby. Řezník Didier proměnil svůj obchod v ragbyový chrám
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Francie, to není jen země stávek, rozteklého sýra a baget v podpaží
Buchty
-
Pavel Maurer: Kde otevřeli první restauraci na světě?
Glosa Pavla Maurera
-
První Češka na Dakaru: Když má člověk pocit, že to má v paži, je jen krůček k tomu, aby to přepálil
Host Radiožurnálu
-
Francouzská brioška po česku. K snídani ideální
Vaří Mirka Kuntzmannová