Host Lucie Výborné
Kamila Procházková: Proč nepoužíváme čerstvé bylinky?
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
Bramboráky s popencem, grilované maso na levanduli, cheesecake s lipovým aroma, saláty z květů denivek – také o těchto poměrně netradičních lahůdkách mluvila ve vysílání Hosta Radiožurnálu Kamila Procházková, odbornice na divoké byliny. Co tedy sbírat během letních měsíců? I na to se jí zeptala moderátorka Patricie Strouhalové krátce po 10. hodině.
Přepis epizody
-
A připravil na talíř. Tak o tom se budeme bavit s naším dnešním hostem ve vysílání víkendového dopoledního Radiožurnálu. Dnes je jím totiž odbornice na plané rostliny, na plané byliny, paní doktorka Kamila Procházková. Vítám vás tady. Dobrý den. Tak patří plavil na talíř.
-
Určitě určitě ne, ne. Můžeme ho sníst i radostně kvetoucí i radostně zelený a určitě nám to chutná.
-
Můžu říct, že jste bylinkářka, že to u vás doma voní, že tam visí takové ty plátěné pytlíky plné sušených bylin.