Host Lucie Výborné
Buran maso prodá a zbytky sní, přibližuje kuchař Hromas. Receptář Vandrbuch naplnil pokrmy venkova
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
Zemitých a skromných lidí, které v dobrém nazývá burany, podle kuchaře Michala Hromase ubývá. „Nejen, že neplýtvají jídlem, ale v podstatě dojídají zbytky, dá se říci. Když buran porazí prase nebo když se někde loví, tak se většinou maso prodá – to jsou peníze, ty jsou potřeba – a pak to, co běžní fajnoví lidi nejedí, zbývá těm buranům,“ popisuje kulturu venkova, která dala vzniknout mnoha receptům z kapra či vnitřností. Kam na ně chodí? A co inspirovalo jeho Vandrbuch?
Lucie Výborná
Přepis epizody
-
Sponzor pořadu je Alabama nátěrová hmota, která bojuje proti plísním a zatepluje stěny zevnitř a bam, ale pro váš komfortní a zdravý domov. Více na www. ABA. Mall.cz.
-
Hezký den. Dobré dopoledne. Mým hostem je Hugo Hromas Kuchař, autor kuchařek oheň a dým nebo sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Tak tě tady vítám, Michale.
-
Ahoj a krásný den všem vespolek. Já říkám Hugo. Ale ty jsi Michal Hromas, ale říká se, v podstatě ti nikdo skoro neříká.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Našel jsem si indiánské jméno Ten, který se rád předvádí, představuje se bavič Jiří Krhut
Host Lucie Výborné
-
Šneci nás učí zpomalovat životní tempo. Manželé Přikrylovi chovají na farmě desítky tisíc hlemýžďů
Apetýt
-
Kuchařina je umění i řehole. Jak pracují ti nejlepší?
Máme hosty
-
Šťouchané brambory s cibulkou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
Miroslav Toman: Za svým tvrzením si stojím, snažím se chránit spotřebitele
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Sekaná na smetaně. Zkuste recept z roku 1950
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
-
Češi si za jídlo stále nechtějí připlatit. Chtějí hodně...
Host Radiožurnálu
-
Fronty i v bistru, alkohol jen na řidičák, obrovské porce a...
Glosa Pavla Maurera
-
Šéfkuchař Radek David: Českou kuchyni máme pod kůží. Z modu à la zdravé jídlo se k ní jednou vrátíme
Rozhovor Veroniky Ruppert a Martina Minhy