Glosa Plus
Iva Pekárková: Dokážete je nesbírat?
Glosa Plus
Plus
My Češi patříme k mykofilním národům, možná dokonce nejmykofilnějším. V některých zemích lidé sbírají dva nebo tři druhy hub, považované za lahůdku, ostatní houby je nezajímají. Američané opovržlivě projdou kolem hříbku, lišky či bedly vysoké, aby se lačně vrhli na muchomůrku červenou a ničili si jejím požíváním játra.
Iva Pekárková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Houby aktivně přijímají chemické látky. Chrání se tím
Poznáváme Šumavu
-
Vše, co byste měli vědět o sušení hub. Ne všechny jedlé druhy se hodí ke skladování
Pochoutkový rok
-
I z obyčejné smaženice můžeme udělat honosné jídlo, upozorňuje mykolog
Host Radiožurnálu
-
Nejen žampionům a hlívám se daří v substrátu. Zkuste korálovec nebo shitake!
Radioporadna
-
Vysoký roštěnec pečený s kostí
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Eva Turnová: Kdo ke mně mečuje
Glosa Plus
-
Češi jsou národ houbařů. Máte chuť na čerstvě „ulovené“ houby z lesa? Zkuste noky s houbovou omáčkou
Vaříme s Habadějem
-
Sklízíte poškozené brambory, mrkev nebo řepu? Povíme, se kterými škůdci se dělíte o úrodu
Zahrádkářské tipy
-
Výkupny bylinek by se v Česku daly spočítat na prstech jedné ruky, jedna z posledních je v Rynárci
Zprávy z Vysočiny
-
Expedice do světa lanýžů. Pár hoblinek dovede zvednout cenu jídla
Expedice