Dvacet minut Radiožurnálu

K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a akce. Koupit si dvojnásobek a část pak vyhodit je zbytečné, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu

Dvacet minut Radiožurnálu

K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a akce. Koupit si dvojnásobek a část pak vyhodit je zbytečné, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Nákupní vozík

Radiožurnál

Jaký je další osud potravin, které se v supermarketu neprodají a jsou přitom vhodné ke konzumaci? Proč se u nás stále plýtvá jídlem navzdory vysokým cenám? Mění se nějak zvyky a nároky zákazníků? Vladimír Kroc se ptal Pavla Mikošky, viceprezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu a ředitele kvality obchodního řetězce Albert. Poslechněte si rozhovor.
Vladimír Kroc

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Proč se u nás stále plýtvá potravinami navzdory jejich rychle rostoucím cenám? Jak s neprodaným jídlem nakládají obchodní řetězce a mění se zvyky a nároky zákazníků?

  • Hostem 20 minut Radiožurnálu, které vysílá také ČRo Plus, je dnes Pavel Mikoška, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu a ředitel kvality obchodního řetězce Albert. Dobrý den.

  • Dobré odpoledne.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu