Alex a host

Snažím se neplýtvat. Není to skrblictví, ale velká úcta k potravinám, říká Mirka van Gils Slavíková

Alex a host

Snažím se neplýtvat. Není to skrblictví, ale velká úcta k potravinám, říká Mirka van Gils Slavíková
Mirka van Gils Slavíková

Rádio vašeho kraje

Získala několik celosvětových cen a řadí se mezi cukrářské špičky. Byla také porotkyní v soutěži amatérských cukrářů Peče celá země. Své fanoušky oslovuje „cukrouškové“ a růžové vlasy ji činí nepřehlédnutelnou.
Alexandra Mynářová

Cukrářská vánoční rada Mirky van Gils Slavíkové:
„Do veškerých pevných těst, pod které řadíme i linecká, včetně kakaových nebo oříškových, vždy máslo vyšleháme. Do vyšlehaného másla s cukrem a žloutky pak vmícháváme velmi rychle mouku tak, aby se nesrazila, aby nenachytala tekutinu z másla. Slepované vánoční cukroví nebo rohlíčky z takto připraveného těsta se vám rozplynou na jazyku.“

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu